Dagens film recesion!

Då så, tänkte ta en liten timeout i från skolböckerna, de börjar bli rätt trötta på mej nu och behöver vila lite så jag inte sliter ut dem :-)

Igår som sagt så såg vi filmen Darling, en film av regissören till filmen PUSS som är bio aktuell just nu.

Han heter Johan Kling, och detta var hans första långfilm, en lågbudget film som är fantastiskt bra gjord, snygg bild och skön musik J

Jag läste lite om filmen innan jag såg den, vilket kanske inte är så bra, för om man läser om en film och den är hyllad upp till öronen så skapar man sig rätt höga förväntningar. Men denna gång gjorde det inget, för det följde upp alla förväntningar som jag hade på den.

Filmen i sig var ganska platt, de finns inte mycket toppar eller dalar i filmen och den kan verka rätt långdragen. Men bakom detta döljer sig en välgjord genomtänkt handling och karaktärerna är grymt bra framtagna och skildrar klasskillnaderna i vårt land väldigt bra. Eva, en av huvudkaraktärerna är en överklass tjej som har ett brett socialt nätverk, hon jobbar i en exklusiv klädaffär och har en pojkvän. Men efter en otrohetsaffär förlorar hon alla runt sig, samtidigt som hennes mamma lämnar Sverige och hon tvingas flytta in i en liten etta helt ensam. Bernard, den andra huvudkaraktären är en man, nära pension, som lever ett ganska jobbigt och ensamt liv efter en skilsmässa där hans fru lämnat honom för en yngre man, nu står han med ett stort hus som han inte har råd att ha kvar när han förlorar jobbet. Men trots detta är han positivt inställd till livet och kämpar på.

Filmens första två delar skildrar dessa två personer som i två olika skeden i livet genomgår en svår tid av ensamhet. Men vad händer när de av en slump börjar jobba på samma jobb och möts?

Det får ni veta om ni ser filmen.


Kommentarer
Postat av: Cissi

Nu är vinnaren av dagens blogg utsedd! In och kika om det blev du! :)

2010-11-04 @ 15:48:37
URL: http://cviklund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0